Romantiskas vakariņas – lielisks un vienkārši realizējams veids, kā iepriecināt mīļoto. Taču kā lai apvieno patīkamo un lietderīgo, un nepieņemas svarā? Palīgā nāk gudrās fitnesa receptes!

Pirmkārt, gādā, lai randiņš nenotiek pārāk vēlu. Lai vai cik lieliska nebūtu tevis pagatavotā mazkaloriju maltīte, desmitos vakarā tās ietekme uz augumu nepaies secen 100%. Turklāt, tas paplašinās kuņģi, kas parastās dienās tik vēlās stundās strādāt nav radis.

Perfekti, ja uz vakariņām paaicināsi 5-6 vakarā. Līdz laikam, kad dosies gulēt, paies zināms laiks, tātad, liekās kalorijas pagūs pārstrādāties.

Vieglie salāti – romantisko vakariņu startam

Romantisko vakariņu pamats ir salāti. Aicinām pagatavot gardos tunča salātus.

Sastāvdaļas: konservētā tunča burka, 3 olu baltumi un svaigais gurķis.

Vāram olas, atdalām dzeltenumus no baltumiem un pēdējos sagriežam kubiciņos. Tāpat sagriežam arī gurķi. Ņemam tunci, saspiežam ar dakšiņu un sajaucam ar pārējām sastāvdaļām.

Tilapija citronsulā

Ja jau reiz iesākām zivs tēmu, no tās gatavosim arī karsto – tikai šoreiz ņemam nevis tunci, bet gan tilapiju.

Sastāvdaļas:
Tilapija – 500 g
Sīpols 150 g
Citronsula 5 ēd.k.

Pagatavošanas veids: nomazgājam zivi, sagriežam pusriņķos sīpolus, visu samaisām, piejaucot klāt citronsulu, un marinējam pusstundu ledusskapī.
Ņemam zivi ārā, katru gabaliņu ietinam folijā un cepam cepeškrāsnī, līdz ir gatavs. Parasti pietiek ar 45 minūtēm. Pirms pasniegšanas tilapiju var pārkaisīt ar zaļumiem.
P.s. Lieliska alternatīva tilapijai ir menca.

Vieglais deserts – sorbets

Romantiskās vakariņas, protams, nav iedomājamas bez saldā ēdiena. Tieši saldais sniegs jums abiem pilnības sajūtu un pozitīvu emociju jūru.

Sastāvdaļas sorbetam: 200 g saldētu aveņu, 1 olas baltums, 1 ēd.k. zemeņu proteīna, 200 ml ūdens. Visas sastāvdaļas sablenderē un liek saldējuma mašīnā uz 30 minūtēm, vai saldētavā uz 2 stundām, ik pa laikam maisot. Sorbets ir gatavs, tiklīdz masa ir cieta!

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.