Mirdzoša āda, veselīgi mati un spēcīgi nagi nenoliedzami ir katras sievietes skaistākā rota, taču to mirdzumu, veselību un spēku ietekmē ne tikai mūsu ēdienkartes izvēle, bet arī ikdienas paradumi un dažādi ārējie faktori.


Kādi ir neveselīgas ādas, bojātu nagu un nespodru  matu iemesli?

Visbiežāk šāda veida problēmas rada B, E un A vitamīnu, kā arī cinka, sēra, dzelzs un kalcija trūkums organismā. Lai iegūtu efektīvāku rezultātu, pirms uztura bagātinātāju vai vitamīnu kompleksa lietošanas vēlams veikt veselības pārbaudes un konsultēties ar savu ārstu.


Kā pareizi rūpēties par savu ādu, matiem un nagiem?

Ādu, matus un nagus visbiežāk negatīvi ietekmē stingras, nesabalansētas diētas. Šādu diētu rezultātā netiek uzņemts pietiekami daudz barības vielu. Tā kā organisms pirmkārt velta resursus dzīvībai svarīgu orgānu funkciju uzturēšanai,  attiecīgi āda var kļūt bālāka un zaudēt elastību , bet mati un nagi  - trausli un plāni.

Ja tiek plānots uzsākt diētu savas veselības uzlabošanai,  noteikti būtu ieteicams apdomāt, kā papildus uzņemt visas tās uzturvielas, kuras ierastajās ēdienreizēs netiks uzņemtas.  Tieši  pārdomāts  un sabalansēts uzturs ir viens no galvenajiem nosacījumiem,  kas palīdz saglabāt ādu jauneklīgu, tonizētu, mirdzošu, palēnina krunciņu parādīšanos un nodrošina spīdīgus un stiprus matus un nagus.


Ieteikumi veselīgas ādas, matu un nagu izskatam

Veselīgs uzturs – uzturā nepieciešams iekļaut pietiekami daudz olbaltumvielu. Olbaltumvielu uzņemšana ir svarīga, lai notiktu kolagēna, elastīna, dažādu aminopeptīdu ķēžu un keratīna veidošanās. Olbaltumvielas lielā vairumā  ir gaļā, zivju produktos un olās.

Tikpat svarīgi ir uzņemt pietiekoši daudz dažādus vitamīnus, kā, piemēram, A, E, C, B7  (biotīns) un B9 (folijskābe), kas lielā daudzumā atrodami dārzeņos, augļos un ogās, piemēram, burkānos, tomātos, kāpostos, salātos, kartupeļos, upenēs, dzērvenēs , mellenēs, citrusaugļos u.c.

Pietiekami daudz ūdens – ūdens ir nepieciešams lielākajai daļai ķermeņa šūnu  un to funkciju nodrošināšanai. Ūdens apgādā šūnas ar tām nepieciešamajām barības vielām un skābekli korektas vielmaiņas procesam, šūnām nepieciešamo  vielu sintēzei un  toksīnu izvadīšanai. Ja šķidrums netiek uzņemts pietiekamā daudzumā, tad arī āda, mati un nagi kļūst sausi, trausli un pelēki.

Atpūta un miegs — pietiekama atpūta un veselīgs miegs ir svarīgi ne tikai  ādas, matu un nagu skaistumam, bet arī organisma vispārējai veselībai. Miegs atjauno ķermeni un stimulē dažādus vielmaiņas procesus, tostarp ādas, matu un nagu šūnās. Cilvēkam guļot, šūnas intensīvi uzņem un izmanto barības vielas, ražojot kolagēnu, elastīnu, keratīnu un citas tam nepieciešamās vielas, kā arī atbrīvojoties no nevajadzīgiem vielmaiņas galaproduktiem.

Saules pozitīvā ietekme – saules iedarbība ir labvēlīga ādai, mazinot ekzēmas simptomus un uzlabojot ādas stāvokli, reducējot uz tās esošo infekciozo baktēriju skaitu un novēršot aknes veidošanos.  Siltums, ko rada saule saskarē ar ādu, uzlabo asinsriti, paātrinot vielmaiņas procesus matu folikulās un nagu saknēs, kas veicina  ādas šūnu atjaunošanos, kā arī  matu un nagu augšanu.

Kosmētika un kopšanas līdzekļi – tiem ir liela nozīme ādas, matu un nagu veselībā. Ir svarīgi ne tikai attīrīt un mitrināt ādu, matus un nagus ar dažādiem līdzekļiem, bet arī aizsargāt un barot tos ar nepieciešamajiem vitamīniem un minerālvielām.


Par ko atbild katrs no vitamīniem?

  • Ja āda ir sausa, ar tendenci lobīties – ieteicams uzturā vairāk lietot eļļā šķīstošos A un E vitamīnus, kā arī preparātus, kas satur omega taukskābes, piemēram, zivju eļļu, naktssveces eļļu, linsēklu eļļu un smiltsērkšķu eļļu.
  • Ja uz ādas izveidojušās pūtītes, akne un pubertātes izsitumi – hormonālo svārstību dēļ pubertātes laikā bieži rodas pinnes un dažādi izsitumi. Cinks un B vitamīns tiek uzskatīti par efektīviem līdzekļiem, lai uzlabotu ādas stāvokli šādā situācijā.
  • Ja lūpas mēdz plaisāt un sasprēgāt – ieteicams lietot B vitamīnu un cinku.
  • Ja ir novērojama pastiprināta matu izkrišana – Ieteicams lietot A vitamīnu. Tas palīdz ķermenim ražot vielu, kas ieeļļo galvas ādu, novēršot galvas ādas sausumu un matu galu šķelšanos, kā arī palīdz samazināt matu izkrišanu. C vitamīns arī ir ļoti svarīgs matu, nagu un ādas veselības nodrošināšanai, jo uztur asinsvadu sienas stipras un elastīgas. Tas uzlabo matu šūnu un galvas ādas nodrošināšanu ar visām nepieciešamajām barības vielām.
  • Ja novērojams matu trauslums – B7 vitamīna uzņemšana ikdienā ir būtiska veselu matu nodrošināšanai. Mūsdienās arī dažādi matu kopšanas līdzekļi satur šo vitamīnu, bet papildus ieteicams lietot C vitamīnu saturošus uztura bagātinātājus.


Cilvēka āda, mati un nagi regulāri ir pakļauti temperatūras gradācijām, vidē sastopamajam piesārņojumam, mitruma ietekmei, kā arī ķīmiskajām vielām un produktiem, ko mēdz saturēt kosmētika. Visi šie faktori būtiski ietekmē mūsu ādu, matus un nagus. Pat ar īpašu piesardzību un uzmanību āda var kļūt sausa, mati var sākt šķelties un nagi kļūt trausli. Lai tie būtu veseli, ikdienā ir ļoti svarīgi iekšķīgi uzņemt nepieciešamos vitamīnus un barības vielas, kas nodrošina normālu organisma darbību.

Svarīgi ņemt vērā, ka uztura bagātinātāju labvēlīgo ietekmi var izjust aptuveni pēc mēneša. Lai iegūtu redzamākus un paliekošākus rezultātus no to lietošanas, uztura bagātinātājus un vitamīnus ieteicams lietot 3-6 mēnešus, vai sekojot  speciālista noteiktajām rekomendācijām.

Vplab Ultra Women`s Hair, Skin & Nails multivitamīni ir lielisks komplekss skaistuma atbalstam no iekšienes. Hair, Skin & Nails mīkstās kapsulas satur biotīnu, vitamīnus, minerālvielas, antioksidantus un citas uzturvielas, kas atrodamas veselos matos, ādā un nagos.

 

Vplab Ultra Women’s Hair, Skin & Nails satur 16 nozīmīgus vitamīnus un minerālvielas, kas palīdz uzturēt veselīgus matus, ādu, nagus un uzlabot to izskatu, un veselību ikdienā. Šajā lieliskajā formulā ir iekļauti arī citi dabīgi un ļoti efektīvi komponenti, piemēram, argāna eļļa, PABA, holīna bitartrāts, alfa lipoiskābe, Tīruma kosas ekstrakts un hialuronskābe. Argāna eļļu galvenokārt izmanto kā ādas un matu mitrinātāju, jo tā ir bagāta ar tādām taukskābēm kā oleīnskābe un linolskābe.

Biotīns, niacīns, folijskābe un citi B grupas vitamīni ir galvenie komponenti veselīgai, jauneklīgai ādai un matiem, kā arī palīdz noguruma un nespēka samazināšanai. Tie veic atšķirīgas, bet papildinošas funkcijas ādas veselības uzturēšanai.

  • Matu augšanas atbalsts
  • Veselīga āda
  • Spēcīgi nagi
  • Viegli norijamas kapsulas

Vienmērīgas formas un izmēra kapsulas ir radītas kā skaistas, mazas un mirdzošas violetas pērles. Vitamīni sniegs gaidīto efektu, ja tos lietos vismaz 3 mēnešus, bet vislabākie rezultāti būs redzami pēc 6 mēnešiem.

Leave a comment

Please note: comments must be approved before they are published.